Od 20. do 24. svibnja ove godine u slovačkom je gradiću Piešt'any, u kampu Lodenica, održan još jedan susret kampista i ljubitelja odmora u prirodi Starog kontinenta. Vrijeme baš nije pogodovalo organizatorima i sudionicima, jer je bilo vlažno i kišovito, ali onima, koji su u petak i subotu otišli na izlet u Trenčin i Bratislavu, sunce se smilovalo i imali su lijep dan za izlet.

Prvi i drugi dan Europa Rally-a, 20. i 21. svibnja bio je predviđen za dolazak i smještaj kampista, a samo otvaranje 49. Europa Rally-a održano je u petak, 28. svibnja s početkom u 18 sati. Kao što je to već uobičajeno na ovakvim susretima europskih kampista, počelo je smotrom i mimohodom sudionika, velikim dijelom u lijepim narodnim nošnjama, koji su se na kraju skupili u velikom šatoru, u kojem je održana ceremonija otvaranja europskog susreta kampista.

Sudionike su pozdravili predsjednik Autonomne regije Trnave Tibor Mikuš, gradonačelnik Piešt'ana Remo Ciccuto te predsjednik Caravan kluba Slovačke Vladimir Ščepko. Nakon toga su predsjednik Komiteta Europa Rallyja Jean Marc Dudt i tajnica Komiteta Diny de Jong proglasili 49. Europa Rally otvorenim.

Posebice treba naglasiti da je toga dana prije podne održana sjednica Komiteta Europa Rallyja, na kojoj je za novog člana Komiteta izabran predsjednik Udruge kampista Hrvatske dr. Branko Marolt.

Nakon nekoliko dana druženja u kampu Lodenica u gradiću Piešt'any, u ponedjeljak 24. svibnja održana je još jedna sjednica Komiteta Europa Rally-a, na kojoj je odlučeno da se sljedeći, jubilarni 50. Europa Rally održi u Neumarkt in der Oberpfalz Bavarskoj u Njemačkoj, a nakon toga je prigodnom svečanošću završen ovogodišnji 49. Europa Rally.

Na ovogodišnjem susretu europskih kampista u Slovačkoj sudjelovalo je 319 posada s ukupno 648 sudionika.

 

Seasonal Footwear