47. Europa Rally 2008 je iza nas! Kao što smo do sada javljali, održan je u kampu Sloneczny u mjestu Slawa u Poljskoj, nedaleko granice sa Njemačkom. Hrvatsku je predstavljala ekipa od 11 članova, raspoređena u tri autodoma.
Ovim putem moramo zahvaliti sponzorima autodomova, tvrtkama Adria iz Novog Mesta, Petroni iz Zagreba, te tvrtkama Vrst i Lučko iz Zagreba uz čiju pomoć smo «odradili» ovo zahtjevno putovanje od cca 2300 km.

Moramo se pohvaliti, da je prostor gdje je boravila naša ekipa bio najposjećeniji prostor u kampu u Slawi. Štand naše zemlje obišli su gotovo svi sudionici Europa Rally-a, a propagandni materijal kojim nas je opskrbila Hrvatska turistička zajednica uz potporu gospodina Nike Bulića, razgrabljen je u kratkom roku.
Interes za kampiranje u našoj zemlji je ogroman, što potvrđuju i prijave za 9. Adria Rally ove godine u autokampu Straško na Pagu kojeg je oranizator  UKH, a već na samom rally-u u Slawi pokazan veliki interes za Europa Rally 2009 godine u autokampu Park Umag,  koji je domaćin tog popularnog i tradicionalnog okupljanja zaljubljenika boravka u prirodi. Naravno ne treba niti spominjati, da je čast da bude organizator 48. EUROPA RALLY-a također pripala Udruzi kampista hrvatske.
Boravak u Slawi je protekao u ugodnom druženju već «starih» prijatelja i poznanika, učesnika rally-a i u proteklim godinama, te mnogobrojnim kontaktima usmjerenim na nesebičnu prezentaciju naše zemlje i mogućnosti kampiranja u našoj domovini.

Prijem od strane građana Slawe i njihovih gradskih čelnika bio je nesebičan i srdačan uz veliku priredbu na gradskom stadionu, do kojeg je velika šarena kolona stigla uz pratnju mjesne limene glazbe i mažoretkinja, o čemu donosimo nekoliko karakterističnih fotki.

Na završnoj svečanosti zatvaranja 47. Europa Rally-a, iz ruku predsjednika EU Rally Komiteta gospodina Jean-Marc Dudta, predstavnicima naše udruge predsjedniku dr. Branku Maroltu i stalnom članu UKH u Europa komiteta g. Zdenku Šroleru predana je zastava Europa Rally-a i prelaznu svjetiljku rallya uz dobre želje za organizaciju 48. Europa Rally-a u Hrvatskoj.

Kao i svi rastanci, tako je i ovaj rastanak sa mnogobrojnim prijateljima iz raznih zemalja bio pomalo nostalgičan sa obećanjima do skorog viđenja u Hrvatskoj.
Malo statistike neće biti naodmet, kako bismo potkrijepili veličinu i korist, u smislu turističke propagande, ove manifestacije. Na rallyu su bili predstavnici 17 europskih zemalja i ukupno 253 posade sa 525 učesnika. Najbrojnije su bile posade kampera Francuske (43), Njemačke (40), Švicarske (32), a po jednu posadu predstavljale su ekipe Finske, Irske i Španjolske, što je razumljivo s obzirom na njihove udaljenosti.

NIKE