Dana 23. svibnja predstavnici udruge kampista hrvatske u sastavu: Katica i Miljenko Rojc, Biserka i Boris Stošić te Branka i Zdenko Šroler, sa dva kamp vozila krenuli su na 46. Europa Rally u mjesto Dessenheim u Francuskoj. Put dug preko tisuću kilometara vozili smo tako da smo jednu noć prenoćili u Fridrigshafenu na Bodenskom jezeru i slijedeće jutro nastavili put do odredišta, gdje smo stigli oko 14 sati. Organizatori su nas srdačno dočekali, kao i svi ostali sudionici rally-a sa kojima smo već kroz prethodne godine ostvarili kontakte i prijateljstva. Kada smo se konačno smjestili, krenuli smo u obilazak i pozravljanje sa sudionicima rally-a. Iako smo bili dosta umorni druženje se produžilo do duboko u noć.

U subotu u 9 sati održana je prva sjednica organizacionog komiteta rally-a gdje je prihvaćen izvještaj za prošlu godinu  i izvršile izmjene statuta po prijedlozima iz diskusije.

Kratku stanku iskoristili smo da članovima komiteta uručimo promotivne materijale u vezi rally-a 2009. godine, koji će biti održan u Hrvatskoj. Po završetku sjednice na priređenom domjenku počastili smo prisutne vinom iz Umaga s čijom su kvalitetom svi bili oduševljeni.

Nakon sjednice komiteta zahvaljujući članu i prijatelju našeg kluba Davoru Fulanoviću, koji živi i radi u Baselu, obišli smo dobar dio grada i u četiri sata obilaska vidjeli  ono što je posebno vrijedno obići. Umorni od dugog hodanja stigli smo na svečani mimohod sudionika rally-a kroz Dessenheim, a po povratku u kamp u sportskoj dvorani uz učenike odjevene u nacionalne nošnje održano je svečano službeno otvaranje rally-a. Uz prigodan program, zabavu i ples do duboko u noć.

Nedjelja je bila slobodan dan za izlete po okolici, a mi smo ga iskoristili da obiđemo sve učesnike rally-a i podijelimo im promotivne materijale i simbolične poklone . U kontaktima smo odgovarali na mnogobrojna pitanja u vezi rally-a koji će se održati 2009 godine u Hrvatskoj i veliki broj učesnika se može očekivati na tom rally-u, jer su svi oduševljeni sa ponuđenim destinacijama održavanja rally-a. Navečer je održan prigodni program u kantry stilu i slijedila je zabava i ples.

U ponedjeljak 28.svibnja održana je druga sjednica Komiteta  koja je za nas bila vrlo važna, jer se odlučivalo da li smo ispunili sve uvjete za održavanje europskog rally-a 2009 godine u hrvatskoj. Kako smo promotivne materijale podijelili članovima komiteta na prvoj sjednici uz zamolbu da pročitaju podatke o kampovima koje nudimo kao domaćine rally-a 2009. godine, a na postavljena pitanja tijekom  usmenog predstavljanja tih kampova naš je predstavnik u komitetu odgovorima zadovoljio prisutne. Članovi komiteta su izrazili zadovoljstvo odabirom i kvalitetom odabranih kampova. Tri predstavnika komiteta obići će ponuđene kampove u vremenu između 18. - 22 rujna i izreći svoje mišljenje.

Uz prigodni program oko 12 sati službeno je završen 46. Europa rally, uz dodjelu nagrada najmlađem i najstarijem sudioniku, te sudioniku koji je prošao najduži put. Zastava rally-a i prelazno svijetlo rally-a preuzela je delegacija Poljske  koja je organizator rally-a  2008. godine.

U 15 sati napustili smo mjesto održavanja rally-a i uputili se put Hrvatske. Još da napomenem, da smo tijekom boravka i puta u Francusku imali sva četiri godišnja doba pa i snijeg. Na odlasku smo doznali da smo imali kao Hrvatska prijavljene i NAŠE državljane koji rade i žive u njemačkoj. Ukupno smo napravili put dug 2273 kilometara.

Statistika rally-a 2007 godine Dessenheim
DRŽAVA BROJ KAMPERA BROJ OSOBA
Belgija 18 35
Švicarska 95 187
Češka 24 53
Njemačka 120 238
Španjolska 9 18
Francuska 70 138
Finska 4 8
Engleska 23 45
Mađarska 18 41
Izrael 3 6
Italija 9 17
Luxemburg 10 21
Nizozemska 17 34
Poljska 6 12
Slovačka 5 12
Slovenija 3 6
Hrvatska 4 8
UKUPNO 442 887
Nike Paul George PG1