Autokamp Đardin smjestio se u lijepoj šumi borova i bjelogorice uz samu plažu u središtu Svetog Filipa i Jakova, na zadarskoj rivijeri. Mir, tišina, blago, relativno toplo doba početka jeseni, malo namreškano more, koje poslije podne uznemirava lagani maestral, bili su idealno mjesto za ljubitelje odmora u prirodi i u ovo doba ne više pune turističke sezone.

To i jest bila namjera organizatora, Udruge kampista Hrvatske da i u ove dane, kad vrućina više nema, kad more nije dovoljno toplo za kupanje, ali je zrak još uvijek dovoljno topao, a vedro se vrijeme i sunce izmjenjuju s lakim oblacima, upriliči susret kampista iz nekoliko europskih zemalja. Pa i odaziv za ovo doba godine bio je dosta dobar: na Susretima u Đardinu, koji su ove godine održani drugi puta za redom, sudjelovalo je 25 posada s 48 sudionika iz Slovenije, Mađarske, Poljske i Njemačke, te četiri hrvatske posade s desetak sudionika. Tako da slobodno možemo reći da će Susreti u Đardinu sigurno steći kvalitetu tradicionalnog okupljanja kampista početkom jeseni. Kad je sve nekako mirnije, opuštenije, kad se taj boravak u prirodi, podalje od civilizacije može vrlo dobro osjetiti.

Za vrijeme, jer ono ipak u kamp turizmu igra važnu ulogu, možemo reći da je uglavnom bilo lijepo. Od početka, 5. listopada prvih je dana bilo malo oblačno s pokojom kapi kiše, da bi se vrijeme kasnije stabiliziralo i vedro je nebo sa suncem koje se smiješilo kampistima, odmah podiglo raspoloženje, koje je ionako bilo na visokoj razini.

Glavna je svečanost upoznavanja i druženja održana u srijedu, 8. listopada: pod improviziranim šatorima cijelo je društvo sjelo uz stolove, a domaćini, Božo i Ive iz Sv. Filipa i Jakova pokazali su svoje umijeće prženja sardela na gradelama. Sudionici Susreta u Đardinu, a najviše je bilo naših susjeda Slovenaca, uživali su u domaćoj travarici, sardelama i vinu, a i vrijeme se popravilo, tako da se poslije podne sasvim razvedrilo. Bilo je veselo, svi su se opustili, pjesma doduše „nije pala“, ali je sve pokazivalo kako su takvi susreti itekako potrebni i zanimljivi za kampiste.

Sudionike je u ime organizatora, Udruge kampista Hrvatske, pozdravio njezin predsjednik dr. Branko Marolt, a zatim su slijedili i drugi pozdravni govori, izmjene darova (organizator je svakom sudioniku podijelio prigodne poklone) i nakon objeda kampisti su se razišli svaki sa svojim planom daljnjih aktivnosti.
Najveći je dio izabrao šetnju uz more koje je već bilo glatko kao ulje, drugi su se i dalje držali čaše, a pale su i partije «bele» i drugih igara ispred kamp kućica i šatora, jer je bilo zaista toplo za ovo doba godine.
Sve u svemu, lijepo druženje, mnogi su ostali i tjedan i deset dana, tako da sa sigurnošću možemo zaključiti da treba organizirati i sljedeće, treće po redu Susrete u Đardinu.
Pa do viđenja u jesen 200.

Air Max 2017