Rally se prvi put održava u Hrvatskoj, a okupio je oko 400 posada s 1.100 kampista iz 19 država. Park Umag odabrala je Međunarodna federacija kampista zbog njegove visoke kvalitete usluga i sadržaja kategoriziranih s četiri zvjezdice. Istraturistov autokamp Park Umag do utorka je bio domaćin 48. Europa Rallyja, najvećeg susreta europskih kampista koji se prvi put održava u Hrvatskoj. Rally je okupio oko 400 posada s 1.100 kampista iz 19 država. Manifestaciju, koja se svake godine odvija u drugoj zemlji, organizirala je Udruga kampista Hrvatske pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma i svečano je otvorena prekjučer popodne u prisustvu mnogobrojnih uzvanika.

Drugi glavni sponzor Europe Rallyja je Hrvatska turistička zajednica, a podršku su dali i županijski i lokalni TZ-ovi Umaga i Brtonigle te Hrvatski autoklub. Idući susret bit će u Slovačkoj. - Veliko hvala našim domaćinima i pohvala vašem prekrasnom autokampu, rekao je predsjednik krovne organizacije ove manifestacije Comite' Rally Europe Jean-Marc Dudt koji je susret, nakon podizanja službene zastave, proglasio otvorenim.

Pozdrave dobrodošlice uputili su viši savjetnik u Ministarstvu turizma Zoran Jeličić, čelnik hrvatske Udruge kampista Branko Marolt i direktor Parka Umag Livijano Kocijančić. Park Umag su za mjesto susreta odabrali predstavnici najvećeg europskog udruženja kampista, Međunarodne federacije kampista, zbog njegove visoke kvalitete usluga i sadržaja kategoriziranih s četiri zvjezdice. Ove je godine ušao na listu 75 najboljih u Europi dodjelom ADAC-ove Superplatz ili Crvene ploče, što je jedna od najznačajnijih preporuka za odmor europskim kampistima.

Također, na Danima hrvatskog turizma u Opatiji proglašen je najboljim kampom u najzahtjevnijoj konkurenciji, onoj velikih kampova za više od tisuću osoba, za što je dobio nagradu »Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku«. Najbrojnije posade stigle su iz Francuske i Švicarske, dok su ostali iz Njemačke, Austrije, Italije, Velike Britanije, Španjolske, Grčke, Nizozemske, Belgije, Finske, Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske, Luksemburga, Slovenije i Hrvatske.

Tijekom šestodnevnog boravka na umaškoj rivijeri gostima će biti na raspolaganju niz različitih izleta po Istri i Veneciji, riblji piknici i degustacije vina. Svakodnevno nakon povratka dočekat će ih večernji zabavni programi s bogatom gastronomskom ponudom. Očekuje se da će brojni kampisti produžiti svoj boravak zbog sudjelovanja na Rallyju prijateljstva u Zatonu kraj Zadra od 4. do 7. lipnja. Dio njih mogao bi ostati i cijeli mjesec u Hrvatskoj te dočekati međunarodni Adria Rally koji hrvatska Udruga kampista ove godine organizira od 21. do 30. lipnja u autokampu Straško u Novalji na Pagu.

Nike Air Max