Objavljeno: 28. 06. 2022 - 11:50

Dana 29. lipnja 2022. F.I.C.C. po prvi put obilježava SVJETSKI DAN KAMPIRANJA čije je službeno priznanje registrirano pri UNWTO-u.

Zašto 29. lipnja?

Imendan je apostola Petra i Pavla. Paul ili Paulus bio je izrađivač šatora i – za to vrijeme – svjetski putnik. On utjelovljuje fleksibilnost kampista, njihovu duboku povezanost s prirodom, te prijateljstvo među ljudima kampistima. Od tada pa do danas se kamping pokret itekako razvio i prevladao te je sada postao značajan čimbenik u planiranju slobodnog vremena i odmora čime se ostvaruje san o životu na otvorenom.

Kampiranje u šatoru, kamp kućici ili kamperima (autodomovima) sada je više nego ikad dio ponude za odmor te je postalo značajan izvor gospodarskog prihoda i industrija koja osigurava posao tisućama ljudi. Svjetski dan kampiranja trebao bi biti dan radosti za djecu, mlade i odrasle svih društvenih slojeva diljem svijeta koji obilježavaju svi prijatelji života na otvorenom i svi ljubitelji prirode aktivno u klubovima, te tijekom posebnih događanja, tijekom skupova, svečanih klupskih večeri ili jednostavni susreti među prijateljima kampiranja, naravno uz isticanje prijateljstva, mira i razumijevanja za druge kulture.

29. LIPANJ - SVJETSKI DAN KAMPIRANJA
  AKTUALNO - Novosti - Sve