Objavljeno: 10. 05. 2022 - 7:42

Hrvati prigrlili trend kampiranja

Izgleda da se trebala dogoditi pandemija da Hrvati prestanu robovati predrasudama i otkriju svu draž slobode boravka u prirodi, a da se pritom ne moraju odreći svih blagodati kojima smo danas okruženi.

Činjenica je da naši kampovi spadaju u sam vrh europske kamping ponude te da se kampiranje pretvorilo u globalni trend, bez obzira na društveni i imovinski status. Da biste kampirali, danas više ne morate posjedovati skupu opremu ni biti specijalist za preživljavanje u prirodi. Nema više mučnih priprema, dovoljno je spakirati kofere, ponijeti kupaći kostim i luftić te krenuti u potpuno novo iskustvo za čitavu obitelj.

Ali najpotpunije iskustvo doživjet ćete u vlastitom kamping vozilu, budući da ono pruža neslućenu slobodu i individualnost, a pritom ste vi i vaša obitelj potpuno sigurni i samodostatni, budući da su moderna kamping vozila opremljena svime potrebnim, od vlastitih kupaonica, preko dnevnih boravaka do kuhinja.

Kamp je raj za djecu, ali i za roditelje

Boravak u većini kampova pruža neograničene mogućnosti animacije. Možete se uputiti na jutarnju gimnastiku u bazenu, uključiti svoju djecu u kreativne radionice i razne sportske i zabavne aktivnosti, uživati u gastronomskoj ponudi kampa, sudjelovati u dnevnim i večernjim animacijskim programima. U većim i luksuznijim kampovima ni ne morate izlaziti iz kampa jer ćete u njemu pronaći sve što vam je potrebno, od svježih namirnica za spravljanje preko restorana s mogućnošću polupansiona, slastičarnica,  frizera, wellnessa, dječjih igrališta, igraonica, mini klubova, fitnessa pa sve do pravih sportskih igrališta i vodenih parkova… a što je najbolje od svega, većina navedenih usluga uključena je u cijenu noćenja. Postat ćete svjesni i činjenice da niti jedan drugi tip smještaja ne može ponuditi ni približnu razinu zabavnih sadržaja za najmlađe, stoga će vam djeca biti posebno zahvalna. Pritom vi možete biti potpuno bezbrižni i opušteni, budući da se djeca nalaze unutar granica kampa te pod nadzorom animacijskih timova. Ne treba posebno naglašavati da zadovoljno i zaokupljeno dijete podrazumijeva sretne roditelje, koji će tako napokon pronaći malo zasluženog vremena i za sebe.

Jednako tako ili suprotno tome postoje i kampovi za one koji žele samo mir i odmor - upravo bez ikakvih animacija. Dok u buđenje dana budete ispijali svoju jutarnju kavicu s pogledom na more ili uvečer u suton sjedili i odmarali uz romantično slabo svjetlo ispred svog šatora, prikolice ili kampera shvatit ćete da se opušta svaki dio tijela.

Razina ponude je na takvoj razini da je se ne bi posramili ni kvalitetniji hoteli, stoga je jasno zašto kampovi privlače sve raznolikiju klijentelu i neke sasvim nove goste. A kada jednom isprobate odmor u kampu, zasigurno ćete se zapitati zašto to niste učinili već i prije!

Zato se mnogi učlanjuju i u hrvatsku Udrugu kampista kako bi ostvarili brojne pogodnosti u hrvatskim kampovima. 
 

 
 
  AKTUALNO - Novosti - Sve