Objavljeno: 23. 07. 2021 - 10:45

KAMPING udruženje Hrvatske (KUH) uputilo je u petak apel nadležnim tijelima i javnosti da se poštuju, po potrebi i dodatno prilagode mjere za osiguravanje dobre epidemiološke situacije, jer u suprotnom prijeti lanjski pogubni scenarij, kada je sezona naprasno prekinuta sredinom kolovoza.

Članovi Izvršnog odbora KUH-a na sastanku sredinom tjedna ocijenili su da su rezultati sezone za sada vrlo dobri, budući da je ostvaren porast noćenja u kampovima od 65 posto u odnosu na 2020. U usporedbi s istim razdobljem 2019., od početka ove godine ostvareno je 70 posto noćenja.

Ocijenili su i da su najave za ostatak sezone trenutno iznimno obećavajuće, pa ako se sezona nastavi bez pogoršavanja epidemiološke situacije i dodatnih problema, postoji mogućnost ostvarivanja odličnog završnog rezultata.

No, iz KUH-a poručuju i da je za spas sezone važno poštivanje svih mjera, jer u suprotnom prijeti lanjski pogubni scenarij kada je sezona naprasno prekinuta sredinom kolovoza.

Poučen tim iskustvom, Izvršni odbor KUH-a uputio je molbu i apel nadležnim tijelima i javnosti da se poštuju i, po potrebi, dodatno prilagode epidemiološke mjere. Pritom pozdravljaju dodatne mjere nacionalnog stožera prema putnicima koji dolaze iz nekih trećih zemalja i one vezane uz velika odnosno masovna okupljanja na kojima nije moguće imati epidemiološku kontrolu.

Iz KUH-a su upozorili da bi za hrvatski turizam još jedna loša sezona predstavljala pravu katastrofu. Također, uzimajući u obzir dobre najave i stanje rezervacija za glavnu sezonu i posezonu, smatraju da bi velika šteta bila da vlastitom krivicom kompromitiramo njihov ishod.

Preuzeto: INDEX.HR

  AKTUALNO - Novosti - Sve