Objavljeno: 29. 09. 2021 - 8:20

POSTSEZONA U HRVATSKOJ

"Da je sezona u Hrvatskoj i dalje u tijeku, pokazuju i podaci o trenutnom broju turista, tako u našoj zemlji boravi oko 200 tisuća turista, dok ih je lani u ovo vrijeme u zemlji boravilo oko 90 tisuća. Odlične trendove u rujnu pokazuju i podaci po vrsti smještajnih objekata", rekao je Staničić.

Navodi da je u kampovima u dosadašnjem dijelu rujna ostvareno oko 2.8 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje rujna 2019. godine predstavlja rast od 25 posto. U objektima u domaćinstvu je ostvareno 3.6 milijuna noćenja, što u odnosu na 2019. predstavlja rast od 3 posto, dok se hoteli s ostvarenih 2.5 milijuna noćenja nalaze na visokih 80 posto rezultata iz rujna 2019. godine.

"U narednim tjednima očekujemo nastavak dobrih trendova, za zadnji kvartal ove godine već imamo potpuno spremnu strategiju komunikacije i oglašavanja, pa tako uskoro krećemo s provedbom kampanje radnog naziva 'Thank you' na svim društvenim mrežama Croatia Full of Life, a koja će za cilj imati dodatnu promociju i isticanje Hrvatske kroz pozitivna iskustva samih turista koji su boravili u našoj zemlji", komentirao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

VIše: INDEX

https://www.index.hr/vijesti/clanak/postsezona-u-hrvatskoj-nadmasila-sva-ocekivanja-hoteli-puni-trazi-se-soba-vise/2306841.aspx?index_tid=149854&index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

  AKTUALNO - Novosti - Sve