MENINA  Rečica ob Savinji

Kamp Menina - Savinjska dolina nalazi se 500 m od glavne ceste Mozirje - Ljubno u Rečici ob Savinji. Nalazi na lijevoj obali rijeke Savinje, a zbog svog položaja zanimljiv je i za skijaše jer je kamp otvoren tijekom cijele godine, a udaljen je samo 4 km od skijališta Golte. Kamp Menina nudi kampiranje na uređenim parcelama, iznajmljivanje mobilnih kućica, glamping drvene kuće, bungalove, kamp kućice, šatore i sobe u hostelu.

Za vrućih ljetnih dana rijeka Savinja omogućuje hlađenje ili se možete okupati u jezeru unutar kampa. Kamp se nalazi u dolini poznatoj po raznolikoj ponudi prirodnih atrakcija i brojnim mogućnostima za sportske aktivnosti.

Kamp Menina omogućuje kampiranje na 200 uređenih parcela opremljenih električnom energijom, a neke imaju i vodu. Kamp ima četiri lijepo uređena sanitarna čvora, koji se također griju, a na recepciji se nalaze i praonica rublja i postaja za njegu auta.

Kamp Menina nudi i iznajmljivanje drvenih bungalova, kamp prikolica, već napuštenih šatora, za veće grupe postoji hostel sa šest soba za 2 + 1 osobu. Hostel ima toalete i kuhinju, ali možete se odlučiti i za polupansion (doručak i večera) u kampu.

Drvene kuće grijane su i pogodne za život čak i zimi. Dvije kuće su za 4-6 osoba, a jedna čak za 8 + 2 osobe i također je pogodna za dvije obitelji. Osim spavaćih soba, svaka kuća ima i kuhinju, wc i terasu. Postoje i nešto manje eko drvene kuće za 4 oz. 4 + 2 osobe koje su izgradili lokalni majstori. Neke su kuće čak izgrađene od drveta starijeg od 100 godina, što ilustrira bogatu prirodnu baštinu Gornje Savinjske doline. Za grupe su prikladne sobe za 2 + 1 osobu u hostelu koji također ima zajedničku kuhinju. Hostel ima ukupno 6 soba.

U kampu Menina pronaći ćete restoran s velikom terasom, lijepo uređenu finsku saunu i masaže. Pekara je udaljena 100 m od kampa, a trgovina 5 km.

Kamp pruža zabavu djeci jer imaju veliko dječje igralište, adrenalinski park, zip-line, mini golf, zid za penjanje, a ljeti organiziraju i animaciju. Kamp ima i prirodni bazen s igračkama na napuhavanje te mogućnost iznajmljivanja SUP dasaka.

Kamp Menina ima bogat izbor sportskih aktivnosti - rafting i kajak na Savinji, kanjoning, ribolov, biciklističke izlete, odbojku na pijesku, nogometne terene, košarku i stolni tenis…

Mjesta oko Rečice ob Savinji mogu se pohvaliti lokalnim specijalitetima koji su zanimljivi posjetiteljima (Flosarski bal, Lučki dan, Solčavski turistički praznici, utrke konja i mnoge svečanosti). Uz Logarsku dolinu, Matkov i Robanov kot, najviši slap u Sloveniji - Rinka. Cijela Savinjska dolina s atraktivnom geografijom okolnih brežuljaka, botaničkim parkom Mozirski gaj i mnogim kulturno -povijesnim znamenitostima vrijedi posjetiti.

Članovi Udruge kampista Hrvatske u kampu mogu ostvariti slijedeće pogodnosti:

18 € za 2 osobe i psa na parceli sa strujom u terminima 1.4. -  30.6. & 1.9. - 15.11.

GPS: 46.311457,14.909575

Varpolje 105, 3332 Rečica ob Savinji, Slovenija

Recepcija: +386 51 219 393

https://campingmenina.com/

 
 
  Pogodnosti - Sve