Objavljeno: 16. 07. 2017 - 7:51

56. EUROPA RALLY U NJIVICAMA

Čast da bude domaćin 56. godišnjeg okupljanja članova kamperskih udruga i klubova iz čitave Europe pripala je 2017. godine Udruzi kampista Hrvatske, odnosno kampu »Njivice«.

Više od 650 pasioniranih kampista pristiglih u smještajni kompleks u sklopu tvrtke »Hoteli Njivice«, time je posredno odalo počast domaćinima koji su ih, očekivano, i više no lijepo ugostili i zabavili priredivši bogat i raznovrstan program koji se dobrim dijelom odvijao pod velikim šatorom podignutim u Njivicama. Europa rally okupljanje je kamperskih udruga i klubova iz cijele Europe, a Organizacijski komitet svake godine bira novu destinaciju kao centralno mjesto okupljanja svojih članova.

Svečana povorka

Nakon što je čast organiziranja ovogodišnjeg skupa pripala Udruzi kampista Hrvatske, domaćinstvo je povjereno kampu »Njivice« koji je time postao drugim domaćinom tog događanja u našoj zemlji. Hrvatska je, naime, prvi puta domaćinom europskog rallyja postala 2009. godine, kada je okupljanje i druženje europskih kampista bilo upriličeno u kampu »Park« u Umagu.

Po običaju, okupljanje je započelo svečanom povorkom kampista, a potom je nastavljeno i svečanim programom tijekom kojeg su zaljubljenike u ovaj popularni vid provođenja slobodnog vremena pozdravili Kees Splint, predsjednik Europskog rally komiteta, predsjednik Udruge kampista Hrvatske Branko Marolt te predsjednik Uprave tvrtke Hoteli Njivice, Zvonimir Tudorović.

Maslina prijateljstva

Tijekom višednevnog druženja u njivičkom kampu, pristiglim su kampistima domaćini pripremili uistinu bogat i sadržajan program obogaćen nizom izleta čime je, ističu domaćini, turistička ponuda otoka Krka i cijelog Kvarnera dobila jedinstvenu prigodu promocije. Predstavnici Europskog rally komiteta, Udruge kampista Hrvatske i Hotela Njivice u njivičkom kampu zasadili maslinu prijateljstva, a ovo masovno međunarodno okupljanje »zaokruženo« je snimanjem milenijske fotografije. Program spomenutog skupa svojim su nastupima obogatili i uljepšali članovi brojnih otočnih kulturnih udruga, među ostalima i KUD-a Punat. Prateći dio programa obilježila su i predstvljanja niza domaćih, kvalitetnih eno-gastronomskih aduta otoka Krka.

 
 
  Susreti - Sve