Objavljeno: 02. 02. 2009 - 9:07

8. Adria Camping Rally 2007

Tradicionalna okupljanja predstavnika Europskih kamping-klubova u Hrvatskoj nastavljeno je  skupom kampista u autokampu "Park Umag"u Umagu u vremenu 22.06. – 01.07.2007. godine. Organizator skupa je Udruga kampista Hrvatske, a domaćin kamp "Park Umag".

Na "8. Adria Camping Rally" okupilo se je 583 posada (autodomova, kamp prikolica) sa 1.686 sudionika, članova kamping klubova iz devet europskih zemalja, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Italije, Mađarske, Nizozemske, Poljske, Slovačke i Slovenije, koji su ostvarili preko 16.000 noćenja. Za večinu sudionika i udaljenost više od 1.000 km nije predstavljalo prepreku dolaska. Najviše kampista došlo je iz Mađarske.

Privlačnost i interes za ovakovo okupljanje dokazuje i prisutnost najstarijeg sudionika rallyja gospodina Laszla Palka iz Budimpešte starog samo 97 godina kao i najmlađe Simone iz Praga sa svega tri mjeseca starosti. Svi sudionici rallyja pozirali su na zajedničkoj milenijskoj fotografiji koja će konkurirati za Guinnessovu knjigu rekorda.

Ovo je prvi puta da se je organizirani skup kampista u organizaciji Udruge kampista Hrvatske održao u Istri.

Za vrijeme boravka europskih kampista na "8. Adria Camping Rally" domaćini kampa "Park Umag" izvrsno su organizirali svakodnevna događanja, interesantna za sve sudionike (raznovrsna natjecanja, dnevne izlete, promociju vina, večernje zabave i t.d.).
Za pretpostavit je da je takova organizacija najbolji promotor kamping turizma u Hrvatskoj.

8. Adria Camping Rally 2007
  Susreti - Sve