Objavljeno: 16. 09. 2021 - 2:40

USPJEŠAN 24. DAHLIE RALLY U POLJSKOJ

Poljski motorni savez prihvatio je organizaciju 24. Dahlie Rallye od predsjednika Lubomira Kotrasa 1. rujna 2019. godine, tijekom mitinga u Mađarskoj. Tada su svi bili sigurni da će se sljedeće godine susresti sa susjedima iz Češke, Slovačke i Mađarske. Nažalost, pandemija, koja je najavljena 2020., osujetila je planove ovakvih događaja, zbog čega je organizacija odgođena za godinu dana, do 2. do 5. rujna 2021. godine. Lokacija je ostala nepromijenjena - kamp u Gościniec Jurajskom u Podlesicama.

Prvi sudionici skupa, uglavnom iz inozemstva, došli su već u srijedu, 1. rujna, kako bi produžili boravak i iskoristili prednosti krakovske Częstochowe Jure, u čijem je srcu skup održan. Četvrtak, 2. rujna bio je dan na koji je najviše sudionika stizalo sve do kasnih večernjih sati, pa je program predviđao samo večer uz glazbu. 

U petak, neposredno nakon jutarnje kave, krenula je pješačka tura u posjet špilji Głęboka i Góra Zborów. Sudionici putovanja bili su uglavnom strani gosti. Svečano otvaranje skupa održano je u 19:00 sati. Svečanom otvaranju prisustvovali su, osim sudionika relija, predsjednik Poljskog motorističkog saveza Michał Sikora i potpredsjednik Dariusz Jajko. Osim toga, mnogi pozvani gosti i sponzori. Bilo je to i vrijeme predaje izvanrednih naslova i turističkih ukrasa. Nakon svečanog otvorenja večer je bila ispunjena nastupom plesnog tima pod vodstvom gospodina Leopolda Stawarza.

Subota je bila puna mnogih događaja.

Točno u 10:00 krenulo je putovanje autobusom do dvorca u Bobolicama i Ogrodzieniecu. Tada su na mitingu održani 1. krug PZM poljskog karavanskog prvenstva i PZM natjecanje u karavaningu mladih. Na oba natjecanja sudionici su se natjecali na agility i agility natjecanjima te su polagali ispite iz prava na cestama iz područja znanja za vozačku dozvolu kategorije B, a mladi za vozačku dozvolu. U subotu je bio planiran i sajam, pa su tijekom natjecanja na područje mitinga dolazile lokalne tvrtke koje su pozvali organizatori. Sudionici su mogli kupiti, primjerice, pravi kozji sir, mlijeko, dimljenu ribu. Bio je tu i štand Hokus-Pokus s prekrasnim, ručno izrađenim slatkišima i lizalicama za djecu, te štand s Avon kozmetikom. Velika atrakcija bio je štand lokalnog Udruženja seoskih kućanica koje je odjeveno u ukrašene kostime prodavalo domaću paštetu, ukiseljene krastavce, mast, bigos, kao i regionalno jelo pod nazivom Kluchy break bite.  Odmah do njega nalazio se štand kluba SOS PZMot s ponudom osiguranja, kao i trgovina s priborom za karavaning Varšavskog karavaning centra Szerokiej Droga. Bilo je i dosta ljudi koji su voljni kupovati ovdje. Sve to po lijepom, sunčanom vremenu. 

Zbog činjenice da smo imali nekoliko majica s logotipom mitinga, šalice sponzorirane od uredništva časopisa Polish Caravaning, kartice iz Dometic-a i toaletnu tekućinu iz Aleca, organiziran je mali terenski kviz o lokalnom području u popodnevnim satima. Bilo je dovoljno znati odgovor na pitanje postavljeno iz zvučnika i biti prva osoba koja je otrčala do govornika. Bilo je zabavno i lijepo kada su spomenuti darovi uručeni odraslima i djeci.

Nekima je u 16:00 sati dosadilo petosatno putovanje, drugima je dojadilo sudjelovanje na natjecanjima u fitnes maratonu, trčanje za pehare, ali svi su zaslužili rally obrok! U večernjim satima za glazbeno raspoloženje pobrinuo se koncert. Nakon duge večeri - kakva je na skupovima - provedenih u dobrom društvu prijatelja, došla je nedjelja. Dan koji se ne sviđa, jer je povezan s završetkom događaja, sastavljanjem sve opreme i povratkom kući u svakodnevni život.

Tijekom ceremonije zatvaranja 24. Dahlie Rallyeja, atributi organizacije svečano su predani predsjedniku. Organizatori su morali na walaskan pričvrstiti još jednu, 24 spomen -vrpcu, kako bi cijela stvar prešla u ruke sljedećeg organizatora, Češke. Počašćeni su pobjednici 1. kruga PZM poljskog prvenstva u karavani, PZM natjecanja mladih u karavaningu te najmlađi i najstariji sudionik mitinga. Vrijedi dodati da su bili udaljeni 80 godina!

Na skupu je sudjelovalo 129 posada od 313 ljudi.

Zanimljiv element zadnjeg susreta na mitingu bilo je izvlačenje nagrada. Nagradu u obliku zračnog ovjesa za kamp prikolicu ili dostavno vozilo financirao je MTT System iz Gliwica, a sretna sudbina pripala je gospodinu Zbigniewu Ogóreku iz Motor kluba rudara i inženjera energetike iz Bytoma.

Pokrovitelj druge izvučene nagrade bila je grupa Jadranka iz Hrvatske, koja je financirala tjedni boravak u kampu Cikat u sezoni 2022. godine. Ovdje se sreća nasmiješila gospodinu Jiříju Chválu iz Češke. Čestitamo pobjednicima!

Organizaciji ovog događaja prisustvovali su članovi Glavnog povjerenstva za karavane PZM -a, članovi Šleskog motorističkog kluba, Turističkog kluba karavaninga "Gwarek" i Motornog kluba rudara "Jarząbek". Još jednom bih vam želio zahvaliti na trudu i volji da svoje slobodno vrijeme posvetite organiziranju događaja na tako visokoj razini u vremenima koja nisu svima laka.

 
 
  Susreti - Sve